top of page

Acerca de

Algoth-på-udden-logo_VIT.png

På Trosa Havsbad & Camping ligger Algoth på Udden. Skärgårdskrogen slog upp sina portar för första gången sommaren 2022. En ny skärgårdskrog med ett utbud av mat, fika och dryck som ska passa alla. Här är du mitt i skärgårdsidyllen med panoramavy över kobbar och skär.

Den stora uteserveringen är placerad intill strandlinjen och bjuder in till både sittande middag, en god lunch eller ett glas i kvällssolen. Platser finns även inne i våra inglasade terrasser, inredda med både matbord och soffgrupper.

Legenden Algoth Niska är mytomspunnen och fylld av historier som får en att drömma sig bort till en annan tid. En tid då skärgården och de öppna haven levde efter sina egna lagar och där de med mest sjövana och de med djupast kunskap om kobbar och skär blev de mest framgångsrika. 

 

Algoth var en omtyckt och känd sjökapten som under den finska förbudstiden smugglade spritdrycker från kustnära städer i Sverige och nuvarande baltikum till Finland. Legenden säger att Trosa skärgård var en av Algoths tillhåll och att grynnorna runt Julaftons fyr var populära platser att sänka ner spritkanistrar under vattenytan utom synhåll från patrullerande tullare.

 

Efter förbudstidens slut på 30-talet använde Algoth sina smugglingsegenskaper till att hjälpa judar fly undan nazismen.

 

På platsen där vi nu öppnar Algoth på Udden ser vi framför oss att Algoth stigit i land då och då för att känna marken under fötterna och pusta ut mellan färderna.

 

Välkomna till Algoth på Udden - Den nya skärgårdskrogen i Trosa.

Smygpremiär Kristi himmelsfärdshelgen 2024.

9E336630-7D12-4D02-A7AC-3A6665A90BB1_1_201_a_edited_edited_edited.png

Trosas vackraste utsikt!  

ADRESS & KONTAKT

Rävuddsvägen 42

619 31 TROSA

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page